Hallo allemaal,
Alweer terug in Nederland (helaas), schrijven we dit laatste bericht over onze reis.
We beginnen met onze autorit richting de Oostkust, om precies te zijn Oamaru. Dit dorpje aan zee herbergt een aantal pinguïnkolonies. ’s Middags beginnen we met een bezoek aan een organisatie die een beschermde omgeving heeft gecreëerd voor een kolonie blauwe pinguïns, de kleinste pinguïn ter wereld. Overdag zijn deze beestjes op zee, maar gelukkig blijven er een aantal thuis in huisjes die te bezichtigen zijn. Zo kan je toch een beetje bij de pinguïns thuis kijken. Rond zonsondergang keren we terug, omdat de beestjes dan namelijk aan wal komen en naar hun huisjes terugkeren. Het is heel commercieel, want je zit in een soort amfitheater en je mag geen foto’s maken. Toch is het ontzettend leuk hoe de beestjes terughuppelen over het strand en proberen hun eigen stulpje te vinden.
De volgende dag rijden we naar Kaikoura. Doordat de zeebodem bij dit dorpje heel steil afloopt is het zeeleven hier heel rijk en zijn er dus dieren zoals zeehonden, albatrossen, walvissen en dolfijnen te vinden. Daar gaan we gebruik van maken! Om te beginnen gaan we zwemmen met zeehonden. Vlakbij de rotsen waar ze zich ophouden duiken we vanaf een boot het water in en zwemmen we dichterbij. De beestjes zijn direct nieuwsgierig en schieten het water in. Helaas zijn ze niet zo speels, maar dat mag de pret absoluut niet deren.
Een nachtje slapen later gaan we eindelijk doen waar we al zo lang zin in hebben: zwemmen met dolfijnen. We blijven lang in onzekerheid of het doorgaat, maar dan krijgen we om 5:30 het sein dat we vertrekken. Met een boot varen we langs de kust op zoek naar de een school met dolfijnen. Na een kwartiertje krijgen we te horen dat de dieren in de buurt zijn gespot en zetten we koers naar die plek. Daar aangekomen zijn er daadwerkelijk overal dolfijnen. Niet 1, 2, 10 of 20, maar honderden. Het is een heel bijzondere ervaring. De dolfijnen willen echt contact maken en hebben enorm veel zin om te spelen.
Na deze overweldigende activiteit rijden we naar Christchurch waar we de volgende dag het vliegtuig nemen naar Nederland.
Wij zijn dus weer thuis en vanaf nu weer beschikbaar om te helpen met klussen en verhuizen of gewoon voor feestjes en afspraken.
Bedankt voor alle berichtjes!
Josine en Naut

Gisteren weer heerlijk geknuffeld, maar t is toch nog leuk om het laatste deel van jullie reis te lezen. Mooie foto's ook weer! Ik ben benieuwd naar de volledige collectie
Knuffel,
Marleen